Tre elever berättar…

Yazeed Abu Romi

Yazeed Abu Romi är nio år och gick i våras ut tredje klass på SIRA- skolan i Jeriko. Han har börjat i den vanliga skolan efter sommarlovet.

– Jag älskar min skola och önskar att jag skulle kunna fortsätta här även i årskurs fyra. Men det finns bara klasser till och med årskurs tre. Allt har varit bra. Vi leker tillsammans och jag har lärt mig ”allt”. Dessutom är maten ibland jättegod.

Vad har du lärt dig?

– Jag har lärt mig många saker, till exempel att läsa och skriva. Jag älskar matematik och musik. Jag har också lärt mig hur man ska behandla andra människor.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag vill fortsätta att studera. Min dröm är att bli polis eftersom jag älskar mitt land. Jag vill också ha ett arbete så jag kan hjälpa min fattiga familj.

Mohammad Brahmed

Mohammad Brahmed är åtta år och har gått ut andra klass på SIRA-skolan i Jeriko. Han har börjat i den vanliga skolan efter sommarlovet.

– Jag älskar SIRA-skolan och skulle vilja gå där resten av min skoltid. Allt är roligt och bra eftersom lärarna där bryr sig så mycket om oss elever.

Vad har du lärt dig?

– Jag älskar arabiska och sport. Jag har lärt mig att läsa och skriva. Jag har också blivit modigare än förut och fått vänner. Jag tycker inte så mycket om matematik.

Vad tänker du om framtiden?

– Min dröm är att bli lärare eftersom jag då kan få hjälpa andra elever att lära sig så som jag har gjort.

Salem Jalayta

Salem Jalayta är sex år gammal och fortsätter efter sommarlovet på SIRA-skolan i årskurs två.

– Det är en mycket bra skola. Jag älskar att gå dit. Allt är bra, lärarna och alla aktiviteter som de gör med oss. Jag och mina vänner går till skolan varje dag och väntar på att få lära oss och leka tillsammans.

Vad har du lärt dig?

– Jag har gjort framsteg och har fått vänner. Jag älskar matematik och engelska. Jag har lärt mig hur man räknar, läser och skriver. Jag kan också använda iPad.  Jag har blivit starkare och är inte så rädd för andra längre. Men jag gillar inte sport för jag blir så trött då.

Vad tänker du om framtiden?

– Min dröm är att bli doktor eftersom jag inte vill att något barn ska bli trött eller sjuk utan ska kunna gå till skolan och få vänner.