Tänk vad tiden går…

År 1968 startade SIRA sin verksamhet i Beit Jala, ett stenkast från födelsekyrkan i Betlehem. Det som från början var ett barnhem kom senare att utvecklas till en skola för barn med särskilda behov. Behovet visade sig vara så stort att verksamheten utökades och en skola öppnades även i Jeriko och sedan ett par år får eleverna där sin undervisning i helt nya lokaler.

Under 2018 kommer vi på olika sätt fira våra första 50 år. Ett firande som delvis sker genom kära återblickar, bland annat i SIRA-bladet där vi på olika sätt får ta del av det som varit, men kanske framförallt genom att tillsammans med alla SIRA-vänner titta framåt. SIRA behövs och om det vill vi berätta. I samband med det vill vi också uppmuntra er att i det sammanhang ni finns tänka lite extra på SIRA. Har du eller ni möjlighet att anordna en kväll om SIRA och berätta om verksamheten? I samband med det skulle ni vara en del av den särskilda insamling till SIRA som kommer ske under 2018. Som vi tidigare berättat om har stora bidragsgivare beslutat att avsluta sitt engagemang i SIRA. Våra skolors verksamhet är därför beroende av att vi finner nya intäktskällor och i det arbetet måste vi alla hjälpas åt.

Redan nu är två kvällar planerade då vi får möjlighet att fira och samla in medel till SIRA. Den 20 oktober är det festkväll i Betlehemskyrkan i Göteborg och en kväll med samma tema äger rum i Immanuelskyrkan i Stockholm den 13 oktober. Vi återkommer om innehåll, tider och anmälan till dessa kvällar.

Vi vill också berätta om möjligheten att redan nu ge en gåva till SIRA i den särskilda insamling som påbörjades den 1 januari 2018. Du ger din gåva antingen via Swish eller via insättning på vårt bankgirokonto. Märk din gåva med ”SIRA 50 år”.

Till sist vill vi önska god fortsättning på det nya året och tillsammans säga: GRATTIS SIRA!

Tobias Andersson