Nybörjare i Jeriko

Hej!

Jag heter Norsin Swayti och är sex år gammal. Jag bor i Jeriko med min mamma, tvillingsyster och bror. Min pappa bor inte med oss och jag vet inte var han bor eller arbetar med. Det gör mig ledsen.

Jag har precis börjat första klass på SIRA-skolan i Jeriko. Jag kunde inte fortsätta i den reguljära skolan eftersom jag bland annat har svårt att fokusera, vara stilla, lära mig och samspela med andra. Trots att jag ofta är rädd för andra barn och höga ljudnivåer var den första skoldagen härlig.

Jag trivs bättre och bättre i skolan och jag vet att jag kommer att lära mig att hantera mina svårigheter. Skolan kommer att hjälpa mig, det säger lärarna och det säger min mamma.

Här får ni några bilder på mig i min fina skola.

Hej då!

Texten är berättad för
socialarbetare Hiba Qabani, som antecknat.
Foto: Salwa Shareef

Översättning: Ingegerd Frick