Norsin: ”Jag älskar SIRA-skolan!”

Nu är det jag, Norsin Swayti från Jeriko, som berättar detta för min rektor Salwa Shareef.

Mitt första läsår på SIRA skolan är slut. Jag har berättat tidigare att jag inte kunde gå i den vanliga skolan eftersom jag har problem med att lära mig och hur jag ska samarbeta med andra. Jag hade svårt att fokusera, var hyperaktiv, hade svårt att kommunicera med andra människor och kunde inte heller förklara vad det var jag egentligen ville.

Under det här läsåret på SIRA skolan har jag lyckats komma över en del av mina svårigheter och lärt mig att bättre kontrollera mitt uppförande. Jag har fått vänner, kan deltaga i aktiviteter i skolan och förbättrat mina skolresultat. Allt detta har jag lyckats med tack vare hjälpen från mina lärare på skolan. De säger alltid att jag kan om jag bara försöker.

Min mamma och jag själv är tacksamma för att SIRA skolan har hjälpt mig under mitt första skolår. Det har blivit en stor skillnad för mig jämfört med hur det var när jag började i ettan. Nu ser jag fram emot att börja i tvåan efter sommarlovet. Jag är säker på att jag ska få fortsatt hjälp i skolan så att mina svårigheter ska minska och jag kan börja i en vanlig skola efter trean även om jag älskar SIRA-skolan.

Text: Salwa Shareef
Foto: Agneta Wallin
Översättning: Ingegerd Frick