Mina upplevelser på SIRA-skolan i Jeriko

Jag heter Ayda Al-Ghouj och är 23 år. Jag studerar specialpedagogik på universitetet och gör nu praktik för andra gången på SIRA-skolan i Jeriko. Jag är gift och har en ett-årig dotter, som heter Julia. Något som gör mig glad är när jag kan få hjälpa andra människor såväl äldre som yngre.

Om någon frågar mig varför jag har valt att studera specialpedagogik så beror det på min mamma. Hon var vid god hälsa men blev sjuk och förlorade sin rörelseförmåga. Hon är orsaken till mitt studieval.

Studier inom specialpedagogik är fulla av att visa och ge medmänsklighet. Min kärlek till specialpedagogik har ökat sedan jag fått möjlighet till praktik på SIRA-skolan i Jeriko.

Jag har fått tillfälle att utveckla mina färdigheter och upptäcka mina styrkor.

Att få vara på SIRA-skolan har gett mig en tillhörighet och ett ansvar.

Jag skulle vilja påstå att SIRA-skolan har påverkat mig till att bli en mer kärleksfull person. Det som berör mig mest är när jag ser ett leende hos ett barn som får syn på mig eller när jag ser ett leende hos min rektor Salwa. Hon uppmuntrar mig hela tiden och jag är så tacksam över att jag får praktisera på SIRA-skolan och få en möjlighet att utvecklas.

Text: Ayda Al-Ghouj

Foto: Salwa Shareef

Översättning: Ingegerd Frick