En dag med multitaskande Mary

På SIRA-skolan i Betlehem finns sedan 18 år tillbaka sekreteraren Mary Hawash. Hon gör verkligen ”allt”. Samtidigt som hon pratar i telefon kan hon göra något annat. Dessutom kan hon hålla igång två samtal på både engelska och arabiska.

Vad skulle SIRA skolan vara utan dess personal!?

Mary håller reda på det mesta och älskar att vara sekreterare. Hon visste tidigt att hon tyckte om siffror och ekonomiska system. När hon vaknar på morgonen känner hon sig glad och förväntansfull inför sin nya arbetsdag och älskar atmosfären på SIRA-skolan.

Hennes dörr är alltid öppen och hon är alltid på plats. Det är hon som tar emot besökare men också sätter på plåster om någon elev har slagit sig samt kanske ringer något föräldrasamtal. När någon ny elev ansöker om plats är det till henne som de kommer och hon avtalar tid för tester.

Annars är hennes uppgifter att hålla reda på budgeten med löner, försäkringar, skolavgifter och bankkontakter. Hon är alltid uppdaterad, sköter statistik och håller kontakt med olika myndigheter.

Den största utmaningen för Mary är att få tid och plats för att kunna koncentrera sig när hon ska göra viktiga uppgifter. Alla är bortskämda med att kunna avbryta henne och man möts alltid av ett leende.

Ingegerd Frick