”Åren på SIRA förändrade mitt liv”

DET BLEV ETT KÄRT BESÖK för rektor Salwa Shareef i Jeriko när den tidigare eleven Ahmed Nael Awajneh kom på besök en dag i sommar. Salwa minns honom som en blyg elev som helst ville vara ensam. Hon fick närmast en chock när hon träffade honom igen och möttes av en ung man på 19 år med stort självförtroende.

Nu arbetar han extra som fotomodell för att hjälpa sin familj ekonomiskt. Hans ambition är att fortsätta sina studier på universitetet i Jeriko. Drömmen att kunna fortsätta som modell har han kvar.

Såhär berättar Ahmed:

”Jag bor med min mamma, pappa, tre bröder och en syster. När jag var sju år flyttades jag från den vanliga skolan till SIRA-skolan. Där blev jag mottagen med kärlek. Jag var oerhört blyg och dessutom svag i läsning och skrivning. Personalen på SIRA-skolan arbetade för att utveckla min personlighet, minska mina inlärningssvårigheter och hjälpte min familj med hur de skulle behandla och acceptera mig.

Jag gick på SIRA-skolan i två år och återvände sedan till min gamla skola. Då hade jag lärt mig att hantera mina svårigheter och ökat mitt självförtroende så mycket att jag från tredje klass till elfte klass hade gått från ”good” till ”very good”. Nu har jag tagit studenten med bra resultat. Jag arbetar som fotomodell vilket jag har gjort lite då och då under de senaste skolåren. Det är ett yrke som kräver mod, förmåga och självförtroende särskilt när man ska samarbeta med en fotograf.

Min tacksamhet är stor till mina föräldrar och SIRA-skolan. Jag råder alla föräldrar vars barn har inlärningssvårigheter att låta dem gå på SIRA-skolan. De metoder som man använder där är utmärkta och har effekt hela skoltiden och livet därefter. Jag tackar GUD att jag har utvecklats inom så många områden. Två år på SIRA-skolan har gjort Ahmed till Ahmed.

SIRA-skolan var som ett hem och en familj. Personalen var underbar och samarbetet med familjen var fantastiskt. TACK!”

Översättning: Ingegerd Frick