Utmaning: ”Häng i” med givandet!

Vi upplever nu en situation som vi aldrig varit med om tidigare. En hel värld skall hantera ett virus som innebär att livet i alla fall ska gå vidare, på något sätt.

SIRA-skolorna hanterar coronasituationen bra, så långt vi förstår. Distansundervisningen fungerar så bra man kan förvänta sig trots ibland bristande tillgång till datorer och internet i hemmen. Föräldrarna är viktiga personer i arbete för barnens fortsatta, annorlunda skolgång.

Vi vet att våra kostnader är de samma. Det ställer solidariska krav på oss trots vår egen ekonomiska situation. Även hos oss slår arbetslösheten till men inte som i det palestinska samhället där arbetslösheten redan innan coronakrisen låg på 30% och nu ökar. Det betyder att vi kan få problem med att få in skolavgifter till våra skolor. Det är inte lätt att prioritera skolavgifter om man saknar pengar till mat för dagen, eller för att betala räkningen för el, eller……

Därför vädjar vi om stöd. Vi vill gärna ha kvar alla våra medarbetare vid våra två skolor. Det är fascinerande att se troheten hos er månadsgivare. Glöm inte att använda SIRA när du vill skicka en minnesgåva eller tänker gratulera någon-trots att det inte blir något kalas den här gången. Samspelet mellan givare och vårt arbete är nödvändigt för att vi ska kunna förverkliga alla våra ambitioner.

Så jag säger som Folkhälsomyndigheten och vår ekonomiansvarige Sofia Angel: ”häng i” med ert givande! Barnen i Palestina behöver fortfarande få gå i skolan!

Anders Andersson, ordförande