SIRA firar nationaldag

Sedan 1988 firas varje år den officiella palestinska nationaldagen den 15 november. På SIRA-skolorna firade vi genom att berätta om Palestinas historia. Eleverna fick bland annat lära sig om vad den palestinska flaggan symboliserar, rita och måla något som hör ihop med nationaldagen och visa upp sina talanger i att dansa dabke, som är en traditionell palestinsk dans, och sjunga folksånger. De vinkade med olivkvistar och släppte upp ballonger i den palestinska flaggans färger.

Adam Awatleh

Därefter fick eleverna träna sig på att hålla små tal inför sina kamrater och lärare. De tog fantastiskt ansvar för hela föreställningen med presentationer som innehöll tankar om kärlek, fred och hopp för att kunna nå fullt oberoende inom en nära framtid. Att man lyckats hålla sig till hälsoföreskrifterna var också värt att firas. Slutsatsen var: ”Coronaviruset kan inte stoppa våra liv”.

Vid tillfällen som detta visade eleverna att de kan ta ansvar, kan uppmuntra varandra, har gott självförtroende och inte är stressade eller rädda för att uttrycka sig inför andra. Eleverna firade nationaldagen och vi firade eleverna, som vi är så stolta över.

Text: Kholoud Abd Alsalam och Lana Shawa
Översättning: Ingegerd Frick
På bilderna högst upp fr.v: Kholoud och Ziad, Jana Abu Zaied, Lana Shawa och Batool Saif