Ny SIRA-ordförande vald

Sommarlovet är slut och lärare och elever på SIRA-skolorna i Betlehem och Jeriko har startat en ny termin. Många förväntansfulla elever fyller våra skolor, för många elever är det första terminen på SIRA-skolan.  På båda skolorna har genomförts utbildningsdagar i SIRA:s regi för såväl våra egna lärare som för lärare från kringliggande skolor. Fantastiskt att kunna sprida kunskapen om lärande för barn med inlärningssvårigheter till över 90 lärare i andra skolor.

I höst startar dessutom ytterligare en ny klass i Jeriko eftersom vi fått riktade bidrag som gör att en lärartjänst är finansierad under några år genom gåvor. Fantastiskt roligt att vi kan fylla ännu ett tomt klassrum med nya elever.

Även stiftelsens arbete i Sverige är i full gång. Styrelsen hade sammanträde den 31 augusti och kunde då glädjande nog välja en ny ordförande i stiftelsen SIRA. Anders Andersson, bl.a. före detta rektor på Södra Vätterbygdens folkhögskola, sångare och en trogen följare av SIRA, kliver in i rollen som ordförande. Undertecknad som tjänstgjort som tillförordnad ordförande sedan i våras återgår till rollen som vice ordförande. Vi hälsar Anders varmt välkommen.

Kristina Gustafsson

tf ordförande