Möt några elever från skolan i Betlehem

Mohammad Daoud Al Azza

Jag heter Mohammad och bor i Beit Jala med min mamma och pappa. Jag har också en storebror. Jag började på SIRA-skolan för två år sen. Mina favoritämnen är bild, idrott och musik. Jag tycker att lärarna är snälla och visar oss kärlek.

När jag är ledig från skolan brukar jag leka med min storebror, följa med på besök hos våra släktingar och spela fotboll. På sommaren älskar jag att simma. Min dröm, när jag blir stor, är att bli mekanikingenjör. Jag tror att de tjänar mycket pengar.

Abed Al Wahab Abu Laban

Min familj består av mig, mamma, pappa, två bröder och en syster. Vi bor i ett flyktingläger, Dheisheh Camp, mitt i Betlehem. Min pappa arbetar som säkerhetsvakt och mamma som dörrvakt.

Jag har gått på SIRA-skolan i tre år. Det bästa med skolan är att jag får hjälp med att lära mig läsa och skriva. Annars tycker jag bäst om idrott. Musikterapin tycker jag också om för de lektionerna gör mig verkligen lugn och avstressad. På fritiden gillar jag att måla. Jag spelar fotboll med mina kompisar och skulle vilja bli en berömd fotbollsspelare. Mitt drömyrke är arkitekt.

Lavignia Khader Hosh

Jag är från Betlehem. Vi är sju personer i min familj. Min äldsta syster är gift och har en jättesöt babydotter. Mina två andra systrar går i skolan och min bror är frisör. Pappa kör taxi och mamma städar i en skola.

Jag har gått på SIRA-skolan i två år. Mina favoritämnen är bild, idrott och musik. Jag gillar verkligen SIRA-skolan. Lärarna är så påhittiga med att ge oss roliga läxor och jag känner mig inte stressad. På fritiden leker jag med mina kompisar, spelar basket och dansar balett. Jag önskar att mina föräldrar skulle låta mig ta balettlektioner. Min dröm är att bli konstnär eftersom jag tycker mycket om att måla.

Tulay Bishara Sabat

Jag bor i Betlehem med min familj, mamma, pappa och tre syskon.

Det bästa med SIRA skolan är idrott och musikterapi. Jag känner mig alltid lugn och avslappnad efter dessa lektioner. Jag tycker också om matte. Det är så fantastiskt med min skola att jag alltid blir behandlad med respekt och kärlek. Vi får också lära oss genom att spela spel. Då blir lektionerna roliga och intressanta.

När jag är ledig från skolan tycker jag om att måla, speciellt landskap och kläder. Basket är min favoritsport. Min dröm är att bli tandläkare. Jag började på SIRA-skolan för att jag skulle kunna lära mig läsa och skriva och för att kunna nå min dröm.

Text och foto: Amal Handal
Översättning: Ingegerd Frick