Så ger SIRA-skolan utveckling

På SIRA-skolan i Betlehem tänker vi att utbildning inte enbart består av att läsa skolböcker och vara i klassrummet. Det är genom en mängd olika aktiviteter som eleverna kan utforska, skapa och växa som individer.

Skolan vill erbjuda aktiviteter som utvecklar sociala, känslomässiga, fysiska och intellektuella färdigheter. I februari hade vi en mängd olika aktiviteter. Al Hara-teatern hade en föreställning som roade eleverna genom dans och sång. Eleverna fick tillfälle att utforska och uttrycka sitt inre och upptäcka sin egen potential.

Eleverna fick också prova på hantverk, inte enbart för att vara konstnärer utan för att stimulera kritiskt tänkande, problemlösning och få en känsla av att var talangfulla. Al Hara-teatern integrerade återvinningstanken med hantverket. Att undervisa eleverna om återvinning är att ge dem ett ansvar för miljön. Det är ett sätt att få dem att förstå att deras handlingar och val har betydelse för planetens välmående.

Vi firade också Alla hjärtans dag med minnesvärda köksaktiviteter där vi fick hjälp av kocken Mario. Att baka kakor är en utmaning i lagarbete som förvandlar köket till ett livfullt nav. Där mäts ingredienser, blandas deg och formas kakor. Eleverna får lära sig hur viktigt det är att samarbeta och samtala och får sen ta del av det delikata resultatet av sina ansträngningar.

Text: Nadira Saed,
Foto: Mary Hawash
Översättning: Ingegerd Frick