Examen i Jeriko

– Har du varit glad och ledsen på samma gång? Det är så jag känner nu, säger Dalal som är en av de tio studenter som tog examen vid SIRA skolan i Jeriko. Hon ska nu fortsätta i vanlig skola efter sina tre år på SIRA.

Gäster från olika delar av samhället kom till avslutningsfesten för att glädjas med eleverna över deras framgångar. Eleverna gjorde underbara framföranden i form av tal, dans och sång. De hade roligt och tog ansvar för allt tillsammans med sina lärare. Efter kalaset sa gästerna att de inte hade förväntat sig ett sådant fantastiskt arrangemang. SIRA fick mycket beröm och uppskattning för sitt arbete. Atmosfären andas glädje, stolthet, delaktighet, omsorg och kärlek.

Tårarna i föräldrarnas ögon avslöjade hur glada de var över att de fått ett barn som nu kan gå i vanlig skola efter att en gång ha börjat SIRA skolan med många problem av olika slag.

”Det finns inga hemligheter till framgång. Det är resultatet av förberedelse, hårt arbete och att lära av misstagen. Det är vad vi tror på SIRA-skolan”, säger rektor Salwa Shareef.

Översättning: Ingegerd Frick