Ett jubileumsår

Nyligen hemkommen från Betlehem efter en fyraveckorsperiod som platschef har jag med mig ett bokslut från den palestinska redovisningen. Nu skall alla dessa siffror bokas in i de svenska räkenskaperna och därefter kan vi lägga 2017 till handlingarna och blicka fram emot 2018. Eftersom en av våra större sponsorer har valt att inte stötta oss i fortsättningen var det en stor utmaning i budgetarbetet att hitta nya lösningar. Eftersom SIRA fyller 50 år 2018 så var det naturligt att utmana med en” Jubileumsgåva”. Nu gäller det att vi alla hjälps åt att samla in 300 000 kronor.

Låt mig få berätta en solskenshistoria om Anders som säljer pelargonsticklingar och allt går till SIRA. Det började med att vi hade med oss några skott från pelargonior tagna i Betlehem. Vi satte dem och i flera år kunde vi njuta av vackra blommor. När hösten kom så lämnade jag över vårdnaden till en vän. Då började han ta sticklingar och här föddes idén till försäljning. Nu reser Anders runt till olika mässor, berättar om SIRA skolorna och säljer skott. Hitintills har det gett 4 000 kronor Nya skott har tagits så det blir säkert mer pengar till jubileumsinsamlingen.

En annan vän, Eva, har gjort ett SIRA-träd som består att en stor avskalad gren som lindats med garn och sedan försetts med LED-lampor. Hon säljer lotter och allt går till jubileumsinsamlingen. Bra gjort.

Nu vill jag utmana er alla att tänka till: Vad kan jag/vi göra? Mejla mig gärna på kerstin@bjerhagen.se så kanske vi kan berätta om din ide i nästa nummer. Tacksamt är att många redan har börjat skicka in pengar till vårt plusgiro eller swishat en gåva.

TILLSAMMANS SKA VI LYCKAS!

Kerstin Bjerhagen